Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Resmål
Fakta
Väder
Hotell

Om Dominikanska republiken

Det karibiska semesterparadiset Dominikanska Republiken i Västindien är perfekt för dig som önskar en resa till solen. Här finns utöver solgaranti också underbara stränder och ett alldeles blått hav. Allra bästa tidpunkten för en resa hit är under vinterhalvåret, då landet under sommaren kan drabbas av orkaner.

I Dominikanske Republiken finns flera av de vanliga svenska charterbolagen representerade och du har därmed också en stor möjlighet att välja mellan olika typer av hotell. Eftersom alla har olika uppfattning om vad lyx är, så gör det breda utbudet, att chansen för att du ska hitta just ditt lyxhotell stor. Du kan t.ex. välja mellan att ha all inclusive och slippa betala saker under resans gång, eller så bokar du bara ett hotellrum och fixar aktiviteter och mat på egen hand. Båda alternativen är självklart bra, allt beror på hur du vill ha det.

Runt om i landet är dans en stor del av det kulturella livet och det är främst merengue och batchata som dansas. Den livliga och glada dansen är helt klart en humörhöjare och det kan vara svårt att själv som betraktare stå still. Men utöver dans har Dominikanska Republiken också en fantastisk natur att erbjuda, både när det gäller grönska och sandstränder. I och med den vackra naturen anordnas också utflykter till den, dessa utflykter kan ha med allt från natur till djur att göra. För den som hellre ägnar sig åt sportaktiviteter kan t.ex. windsurfing vara en bra aktivitet.

Det är förmånligt att resa till Dominikanska Republiken då priserna i landet är låga och du kan leva ganska lyxigt utan att det svider i plånboken. För dig som antingen har en sträng budget eller är ute efter extra upplevelser kan små lokala restauranger rekommenderas.

Population

9.9 m

Officiellt språk

Spanska

Valuta

Peso (DOP)

Världsdel

Nordamerika

Oktober

Badtemp
29°C
Högsta temp
32°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur