Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om Dubai City

Dubai har snabbt klättrat upp i täten bland världens bästa shoppingstäder. Här hittar du allt – oavsett din budget. Pruta på en myllrande marknad eller lyxshoppa i någon av de 1200 butikerna i Dubai Mall. Vill du uppleva shopping utöver det vanliga? Då bör du göra ett stopp på Mall of the Emirates. Här kan du förutom att bränna hål i plånboken också kliva in i en konstgjord vintervärld i paritet med Narnia och spänna på dig brädan eller slalomskidorna i den 400 meter långa inomhusbacken.

Inget besök i Dubai är komplett utan ett ökenäventyr. Ta med dig kärestan, familjen eller mormor och boka in er på en jeeptur på de böljande sanddynerna. Synen av den vidsträckta orörda öknen blir ett minne för livet. Dubai kantas också förutom öknen, av milslånga kritvita stränder och fenomenalt turkosskimrande hav. De bästa stränderna hittar du mitt i staden utmed Jumeirah beach road. Flera av dem, populära bland surfare på grund av de bra vågorna, men det finns även många bra alternativ för barnfamiljen. Eller varför inte ta med barnen till Wild Wadi, ett av Mellanösterns mest populära äventyrsbad? Eller kanske Aquaventure som ligger längst ut på den konstgjorda halvön The Palm. 17 hektar av allt från halsbrytande rutschbanor och vattenkanoner till plaskpooler och miniäventyr för de minsta.
Staden bjuder på en stor mängd spännande restauranger och ett brett nöjesliv. Ett kvällsbesök i området vid Dubai creek (Dubaiviken) är ett givet stopp i nattmyllret. Här flyter de traditionella träbåtarna fram medan båtarnas hundratals färgglada lanternor lyser upp det blanksvarta vattnet som speglar stadens silhuett.

Fakta om Förenade Arabemiraten

Population

4.5 m

Officiellt språk

Arabiska

Valuta

UAE dirham (AED)

Världsdel

Asien

Oktober

Badtemp
30°C
Högsta temp
35°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur