Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om Rhodos stad

Rhodos stad är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Europa. Dessutom finns alla förutsättningar för en underbar sol- och badsemester. Mitt i stan hittar du stränderna Elli Beach vilken är den mest välbesökta och har alla bekvämligheter som kan önskas av barnfamiljen. Västra stranden är lite mer laidback och bjuder på fina vågor för den hugade surfaren.

Oavsett var på ön du bor får du inte missa ett besök i den äldre delen av Rhodos stad som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Med sina trånga gator och kullerstensgränder är det utan tvekan en av den grekiska övärldens vackraste stadskärnor. Här trängs trendiga restauranger och exklusiva butiker med medeltida arkitektur. En riktig guldgruva för den historieintresserade.

Är du sugen på en rejäl shoppingrunda ska du söka dig till den nyare delen av staden. Följ shoppinggatorna med rader av märkesbutiker eller fynda i någon av de mindre hantverksbodarna och ta en välbehövlig paus på något av stadens många mysiga caféer. Är du sugen på nattliv? Då har du kommit rätt. Rhodos stad är partyfolkets mecka på ön och här finns en stor samling restauranger och klubbar och en väl tilltagen bargata för dig som riktigt vill slå klackarna i taket.

Fakta om Grekland

Population

11.2 m

Officiellt språk

Grekiska

Valuta

Euro (EUR)

Världsdel

Europa

September

Badtemp
24°C
Högsta temp
27°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur