Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om Rom

Med en historia som Romarrikets huvudstad och ett religiöst centrum kan listan på de kulturella sevärdheterna göras lång. Staden har drygt 2,8 miljoner invånare och besöks med fördel under våren eller hösten. En sevärdhet värd alla besök är Colosseum. Den Flaviska Amfiteatern, som är Colosseums rätta namn, byggdes under ynka åtta år och invigdes av kejsar Titus år 80. I arenan har det utspelats gladiatorstrider med livet som insats inför tusentals åskådare. Byggnadsverket imponerar fortfarande och år 2007 utsågs Colosseum till ett av världens sju underverk.

Ännu en sevärdhet är templet Pantheon; en av antikens bäst bevarade byggnader som uppfördes åt de romerska gudarna och som invigdes år 125. Kasta ett mynt i fontänen Fontana di Trevi för att försäkra dig om att få återse staden. Blicka ut över torget Piazza di Spagna från den populära Spanska trappan. Scalinata della Trinità dei Monti, som är trappans rätta namn, har varit en samlingsplats för kulturella och intellektuella människor sedan 1700-talet. Än idag är trappan en plats för nya möten.

I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för den Romersk-katolska kyrkan. Vatikanstaten är världens minsta självständiga stat med färre än 500 medborgare med påven som statschef. Staten innehar stora konstskatter i form av skulpturer och målningar och dess museum, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet är populära turistmål.

Fakta om Italien

Population

58.9 m

Officiellt språk

Italienska

Valuta

Euro (EUR)

Världsdel

Europa

Oktober

Badtemp
22°C
Högsta temp
22°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur