Du är här
Charter.se » Kap Verde

Snabbfakta

  • Huvudstad: Praia
  • Officiellt språk: 500 000 (2009)
  • Statsskick: Republik
  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE)
  • Största religion: Katolicism, minoriteter av muslimer och protestanter
  • Världsdel: Afrika

Kap Verde hör till en ögrupp i Atlanten som ligger ungefär 50 mil från Cap Vert på det afrikanska fastlandet. Här är det lite mildare klimat än på själva den afrikanska kontinenten, men trots det ändå varmt året om. Dock ligger turistsäsongen främst under vinterhalvåret då det i slutet av sommaren t.ex. kan förekomma en hel del nederbörd. Det officiella språket på ögruppen är portugisiska då öarna tidigare tillhört Portugal. Denna tidigare tillhörighet speglas fortfarande i landet i kulturella sammanhang, men blandat med afrikansk kultur. Det ger en mycket härlig och intressant mix för dig som besökare att uppleva.

Ögrupperna är intressanta och speciella för dig som turist att besöka. Du möts här av mycket vacker och exotisk natur. Här finns det vackra stränder som känns ändlösa, charmiga små byar men samtidigt lyxiga och bekväma hotell. Att det dessutom är solsäkert är självklart en stor fördel då det gör att chanserna för en perfekt semester är höga.

De vanligaste öarna att besöka är Sal och Boavista. Det kan kännas som få, men av de 15 stycken öar som ingår i ögruppen är förvånande nog endast 9 bebodda. Sal är ön där turism i form av sol och bad startade från första början och här kan du hitta den mest välutvecklade badorten i hela landet, Santa Maria. På Boavista möts du i större grad av fridfullhet och lokalt vardagsliv, speciellt i den färgglada fiskebyn Sal Rei. Men självklart kan du även här sola på vita stränder och doppa dig i alldeles blått hav.