Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om Makarska rivieran

Sydväst om Kroatien hittar du en 66 km lång kustlinje, Makarska rivieran – bestående av trevliga orter, fina stränder och fantastisk miljö. Här hittar du en semester som passar både för de som reser med respektive utan barn.

Några av stränderna som är lokaliserade längs den vackra kuststräckan är Ramova, en lugnare strand i en miljö kring olivodlingar, Nugal, som sägs vara den vackraste i Makarska och Donna Luka, en högpulserande strand med mycket liv där allt som du kan tänka dig ligger nära. Med ett kristallklart och rent vatten är det en paradisisk upplevelse att ta sig ett dopp. Ett tips är dock att ha med sig ett par badskor då alla stränder är klapperstenstränder.

Från kusten kan man bland annat se öarna Brac, Korcula och Hvar och med en båttur kan du enkelt och smidigt ta dig till dit för några dagars öliv. Boende ute på öarna är något som kan lösas på plats. Du kan för en rimlig peng få en fräsch och trevlig lägenhet.

Om du vill göra en utflykt på fastlandet är Omis en spännande plats att besöka. Här kan du spana in en gammal sjörövarborg och strosa runt på mysiga marknader. Om du är den lite mer sportiga typen så är möjligheten för vattensport många, du hittar även tennisbanor lite överallt.

Fakta om Kroatien

Population

4.6 m

Officiellt språk

Kroatiska

Valuta

Kuna (HRK)

Världsdel

Europa