Du är här
Charter.se » Kuba > Havanna

Den karibiska ön Kuba är den största i Västindien. Ett solsäkert och annorlunda resmål som lockar många Européer. Kuba är ett fattigt land som till stor del stått stilla sedan revolutionen för 45 år sedan men också präglas av livsglädje och samba rytmer. Klimatet är tropiskt varma med fuktiga somrar och milda, torra vintrar.

Runt ön ligger sagolika sandstränder med vajande palmer och hav så långt ögat kan nå. De flesta hotellområdena ligger på norra kusten mot mexikanska golfen där populära turistorten och halvön Varadero ligger på ungefär 12 mils avstånd från huvudstaden Havanna.

På Kuba finns inte mycket shoppingväg men det därimot finns mycket att göra och se. I Santa Clara finns ett museum och monument över Che Guevara. Man kan se hur de välkända kubanska cigarrerna tillverkas på någon av cigarrfabrikerna, bada och sola på stränderna eller dansa salsa hela natten lång. Ett måste är att besöka huvudstaden Havanna som är en sevärdhet i sig.

Storstaden Havanna drar minst lika mycket turister som stränderna på Kuba om inte mer. Det är en speciell storstad med gamla hus från kolonialtiden och amerikanska bilar från 50-talet på gatorna som fortfarande är i bruk.