Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om London

Som turist finns det mycket att uppleva i den pulserande handelsstaden. Bäst chans för soltimmar får du mellan maj och augusti, annars kan ett paraply vara en bra investering.

En av Londons mest kända sevärdheter är slagklockan Big Ben i Westminsterpalatsets norra klocktorn. I folkmun kallas hela klocktornet för Big Ben, men i själva verket är det bara slagklockans namn. Även Buckingham Palace är värt ett besök. Det mäktiga palatset har varit monarkens officiella resident sedan 1837.

Turistattraktioner som är extra roliga för de små är London Zoo vid Regent's Park med cirka 750 olika djurarter och Diana Princess of Wales Memorial Playground i Hyde Park.

I London finns all shopping som du kan önska dig. Längs gatorna finner du unika affärer, exklusiva märkesbutiker och välkända kedjor. Oxford Street är stadens mest kända shoppinggata. Även det berömda varuhuset Harrods är värt ett besök. Varuhusets 330 avdelningar andas brittisk överklass och tradition, och erbjuder allt från hårnålar till hästar.

Fakta om Storbritannien

Population

61 m

Officiellt språk

Engelska

Valuta

British pound (GBP)

Världsdel

Europa

Oktober

Badtemp
16°C
Högsta temp
16°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur