Charter med Ving
Charter med Fritidsresor
Charter med Apollo

Sök en gång - Hitta resor från alla Sveriges ledande charterbolag

Fakta
Väder
Hotell

Om Tunisien

Tunisien ligger i norra Afrika och är ett mycket varierande land både när det kommer till natur och klimat. Naturen växlar mellan att vara mycket bergig, bestå av öken, men är samtidigt också mycket bördig på vissa platser, främst utmed kusten. I den södra delen av Tunisien råder ökenklimat medan den norra delen av landet har ett mycket behagligt Medelhavsklimat. Den bästa tiden att resa hit är under sommarhalvåret.

I Tunisien strålar den europeiska och den arabiska kulturen samman och skapar gemensamt ett land som är både bekvämt och enkelt, men också spännande och exotiskt. Många beskriver Tunisien som porten till den exotiska orienten. Att det är relativt billigt att vara i Tunisien gör att din resekassa här räcker lite längre än vad den skulle göra på andra platser, alltså kan du uppleva mer!

Tunisien är ett semesterland som är väldigt mångsidigt, men också mycket prisvärt. Här kan du välja av flera olika typer av boende och utefter vad du väljer får du också lite olika sorters upplevelser. Du kan t.ex. välja att bo på en klassisk semesterort eller ö och därmed också uppleva ett ganska vanligt och mycket härligt semesterliv i form av sol och bad. Här finns också goda matupplevelser och intressant och bra shopping. Vill du vara få en lite annorlunda semester kan du också välja att t.ex. bo i en jordbruksby och känna på ett lite mer ruralt och typiskt tunesiskt liv.

Population

10.4 m

Officiellt språk

Arabiska är officiellt språk; franska talas av halva befolkningen samt används i undervisning och förvaltning

Valuta

Tunisian dinar (TND)

Världsdel

Afrika

Oktober

Badtemp
24°C
Högsta temp
27°C
Temperatur (°C)
  • Högsta temperatur
  • Lästa temperatur
  • Badtemperatur